Мени
A
A
A

О попису

Попис становништва, домаћинстава и станова је, по садржају и обиму, најмасовније и најкомплексније статистичко истраживање које се спроводи у скоро свим земљама света, на сваких десет година.

Пописом се обезбеђују потпуни и квалитетни статистички подаци о становништву, његовој старосној и полној структури, образовној и брачној структури, о економској активности, о структури домаћинстава и породица и о стамбеном фонду.

Прикупљени подаци од изузетног су значаја за оцену тренутног стања, као и за будуће планирање и доношење различитих стратегија, како на националном тако и локалном нивоу.

Финансијска средства за спровођење Пописа становништва, домаћинстава и станова 2022. године заједнички су обезбедиле Република Србија и Европска унија.

 АКТИВНОСТИ ИНСТРУКТОРА И ПОПИСИВАЧА

Преглед активности и рокова везаних за послове инструктора и пописивача пре почетка пописивања
ВЕСТИ
24.06.2022.

Јавни позив за пријављивање кандидата за инструкторе у Попису 2022.

Републички завод за статистику упућује јавни позив свим заинтересованим кандидатима да се пријаве за посао инструктора за потребе спровођења Пописа становништва, домаћинстава и станова 2022. који се спроводи у периоду од 1. до 31. октобра 2022. године.

Заинтересовани кандидати се могу пријавити попуњавањем електронске пријаве од 24. јуна (од 9.00 часова) до 3. јула 2022. године (до 20.00 часова).

Детаљније
ВЕСТИ
29.06.2022.

Други јавни позив за пријављивање кандидата за рад у својству ИТ асистента

Републички завод за статистику у периоду од 1. до 31. октобра 2022. године спроводи Попис становништва, домаћинстава и станова 2022. За подршку током спровођења обуке пописивача и подршку током теренског прикупљања података, Републички завод за статистику (Завод) ће ангажовати спољне сараднике у својству Асистент за информатико-техничку и системску подршку (ИТ асистент).

Позивају се грађани који желе да учествују у Попису становништва, домаћинстава и станова 2022. у својству ИТ асистента да се у периоду од 29. јуна-4. јула 2022. године пријаве Републичком заводу за статистику.

Заинтересовани кандидати се могу пријавити искључиво попуњавањем електронске пријаве. Број пријава по општинама је ограничен.

Задаци ИТ асистента и процедура за избор

Детаљније
ПОПИС 2022.
од 1. до 31. ОКТОБРА
ДО ПОЧЕТКА ПОПИСА
  • Дан
  • Сат
  • Минут
  • СЕКУНДИ

ИНФОРМАЦИЈЕ
+ 381 11 2401 284

Изаберите општину и сазнајте основне податке из Пописа 2011.

* Подаци се односе само на пописано становиштво
Број становника

мушко

женско

Просечна старост

Број домаћинстава

Број породица

Број настањених станова

Без података за АП Косово и Метохија