Мени
A
A
A
ПОПИС 2022.
од 1. до 31. ОКТОБРА
ДО ПОЧЕТКА ПОПИСА
  • Дан
  • Сат
  • Минут
  • СЕКУНДИ

ИНФОРМАЦИЈЕ
+ 381 11 2401 284

О попису

Попис становништва, домаћинстава и станова је, по садржају и обиму, најмасовније и најкомплексније статистичко истраживање које се спроводи у скоро свим земљама света, на сваких десет година.

Пописом се обезбеђују потпуни и квалитетни статистички подаци о становништву, његовој старосној и полној структури, образовној и брачној структури, о економској активности, о структури домаћинстава и породица и о стамбеном фонду.

Прикупљени подаци од изузетног су значаја за оцену тренутног стања, као и за будуће планирање и доношење различитих стратегија, како на националном тако и локалном нивоу.

Финансијска средства за спровођење Пописа становништва, домаћинстава и станова 2022. године заједнички су обезбедиле Република Србија и Европска унија.

 

ВЕСТИ
08.04.2021.

ТЕРЕНСКА РЕАЛИЗАЦИЈА ПОПИСА ОД 1. ДО 31. ОКТОБРА 2022

Народна скупштина Републике Србије усвојила је 7. априла 2021. Закон о изменама Закона о попису становништва, домаћинстава и станова, којим се теренска реализација пописа одлаже за период од 1. до 31. октобра 2022. године.

»
ВЕСТИ
16.10.2020.

Одлаже се Попис становништва, домаћинстава и станова 2021.

Базирајући се на резултатима свеобухватне анализе и процене ризика, Републички завод за статистику донео је одлуку да због неповољне епидемиолошке ситуације проузроковане пандемијом COVID-19...

»

Изаберите општину и сазнајте основне податке из Пописа 2011.

* Подаци се односе само на пописано становиштво
Број становника

мушко

женско

Просечна старост

Број домаћинстава

Број породица

Број настањених станова

Без података за АП Косово и Метохија