Meni
Pitajte nas | Kontakt  
A
A
A

O popisu

Popis stanovništva, domaćinstava i stanova je, po sadržaju i obimu, najmasovnije i najkompleksnije statističko istraživanje koje se sprovodi u skoro svim zemljama sveta, na svakih deset godina.

Popisom se obezbeđuju potpuni i kvalitetni statistički podaci o stanovništvu, njegovoj starosnoj i polnoj strukturi, obrazovnoj i bračnoj strukturi, o ekonomskoj aktivnosti, o strukturi domaćinstava i porodica i o stambenom fondu.

Prikupljeni podaci od izuzetnog su značaja za ocenu trenutnog stanja, kao i za buduće planiranje i donošenje različitih strategija, kako na nacionalnom tako i lokalnom nivou.

Finansijska sredstva za sprovođenje Popisa stanovništva, domaćinstava i stanova 2022. godine zajednički su obezbedile Republika Srbija i Evropska unija.

VESTI
26.09.2022.

Radionica o Popisu

U sredu, 21. septembra 2022, u saradnji sa Populacionim fondom Ujedinjenih nacija u Srbiji, Republički zavod za statistiku je organozovao radionicu sa ciljem što boljeg obuhvata ukupnog stanovništva Republike Srbije u predstojećem Popisu.

Detaljnije
VESTI
20.09.2022.

Konačan spisak izabranih popisivača

Republički zavod za statistiku objavljuje Konačan spisak izabranih  popisivača za rad u Popisu stanovništva, domaćinstava i stanova 2022. godine.

Spisak popisivača možete videti ovde.

Izabrani popisivači su obavezni da najkasnije do 21. septembra 2022. godine do 16,00 časova unesu dodatne podatke, neophodne za izradu ugovora o angažovanju na sledećem linku.

Detaljnije
POPIS 2022.
od 1. do 31. OKTOBRA
DO POČETKA POPISA
  • Dan
  • Sat
  • Minut
  • SEKUNDI

INFO-CENTAR
0800 444 005
STAT@STAT.GOV.RS

U FOKUSU

INFORMACIJE
ADRESE POPISNIH KOMISIJA

BROŠURE
Све што сте хтели да знате о Попису
VIDEO MATERIJAL