Meni
A
A
A

O popisu

Popis stanovništva, domaćinstava i stanova je, po sadržaju i obimu, najmasovnije i najkompleksnije statističko istraživanje koje se sprovodi u skoro svim zemljama sveta, na svakih deset godina.

Popisom se obezbeđuju potpuni i kvalitetni statistički podaci o stanovništvu, njegovoj starosnoj i polnoj strukturi, obrazovnoj i bračnoj strukturi, o ekonomskoj aktivnosti, o strukturi domaćinstava i porodica i o stambenom fondu.

Prikupljeni podaci od izuzetnog su značaja za ocenu trenutnog stanja, kao i za buduće planiranje i donošenje različitih strategija, kako na nacionalnom tako i lokalnom nivou.

Finansijska sredstva za sprovođenje Popisa stanovništva, domaćinstava i stanova 2022. godine zajednički su obezbedile Republika Srbija i Evropska unija.AKTIVNOSTI INSTRUKTORA I POPISIVAČA

Pregled aktivnosti i rokova vezanih za poslove instruktora i popisivača pre početka popisivanja
VESTI
24.06.2022.

Javni poziv za prijavljivanje kandidata za instruktore u Popisu 2022.

Republički zavod za statistiku upućuje javni poziv svim zainteresovanim kandidatima da se prijave za posao instruktora za potrebe sprovođenja Popisa stanovništva, domaćinstava i stanova 2022. koji se sprovodi u periodu od 1. do 31. oktobra 2022. godine.

Zainteresovani kandidati se mogu prijaviti popunjavanjem elektronske prijave od 24. juna (od 9.00 časova) do 3. jula 2022. godine (do 20.00 časova).

Detaljnije
VESTI
29.06.2022.

Drugi javni poziv za prijavljivanje kandidata za rad u svojstvu IT asistenta

Republički zavod za statistiku u periodu od 1. do 31. oktobra 2022. godine sprovodi Popis stanovništva, domaćinstava i stanova 2022. Za podršku tokom sprovođenja obuke popisivača i podršku tokom terenskog prikupljanja podataka, Republički zavod za statistiku (Zavod) će angažovati spoljne saradnike u svojstvu Asistent za informatiko-tehničku i sistemsku podršku (IT asistent).

Pozivaju se građani koji žele da učestvuju u Popisu stanovništva, domaćinstava i stanova 2022. u svojstvu IT asistenta da se u periodu od 29. juna-4. jula 2022. godine prijave Republičkom zavodu za statistiku.

Zainteresovani kandidati se mogu prijaviti isključivo popunjavanjem elektronske prijave. Broj prijava po opštinama je ograničen.

 Zadaci IT asistenta i procedura za izbor

Detaljnije
POPIS 2022.
od 1. do 31. OKTOBRA
DO POČETKA POPISA
  • Dan
  • Sat
  • Minut
  • SEKUNDI

INFORMACIJE
+381 11 2401 284

Izaberite opštinu i saznajte osnovne podatke iz Popisa 2011.

* Podaci se odnose samo na popisano stanovištvo
Broj stanovnika

muško

žensko

Prosečna starost

Broj domaćinstava

Broj porodica

Broj nastanjenih stanova

Bez podataka za AP Kosovo i Metohija