Meni
Pitajte nas | Kontakt  
A
A
A

O popisu

Popis stanovništva, domaćinstava i stanova je, po sadržaju i obimu, najmasovnije i najkompleksnije statističko istraživanje koje se sprovodi u skoro svim zemljama sveta, na svakih deset godina.

Popisom se obezbeđuju potpuni i kvalitetni statistički podaci o stanovništvu, njegovoj starosnoj i polnoj strukturi, obrazovnoj i bračnoj strukturi, o ekonomskoj aktivnosti, o strukturi domaćinstava i porodica i o stambenom fondu.

Prikupljeni podaci od izuzetnog su značaja za ocenu trenutnog stanja, kao i za buduće planiranje i donošenje različitih strategija, kako na nacionalnom tako i lokalnom nivou.

Finansijska sredstva za sprovođenje Popisa stanovništva, domaćinstava i stanova 2022. godine zajednički su obezbedile Republika Srbija i Evropska unija.

 

 

 

VESTI
28.12.2023.

Broj stanova prema vrsti zgrade, godini izgradnje i spratu

Republički zavod za statistiku objavljuje konačne rezultate Popisa stanovništva, domaćinstava i stanova 2022. godine o broju stanova prema vrsti zgrade, godini izgradnje i spratu na kojem se nalaze, po opštinama i gradovima.

Detaljnije
VESTI
22.12.2023.

Stanovništvo prema pojedinačnim godinama starosti i prema pohađanju škole

Republički zavod za statistiku objavljuje konačne rezultatate Popisa stanovništva, domaćinstava i stanova 2022. godine o stanovništvu Republike Srbije po pojedinačnim godinama starosti (navršene godine života) i po kalendarskim godinama rođenja, kao i podatke o stanovništvu prema pohađanju škole, do nivoa regiona.

Detaljnije

Porodice, Republika Srbija

Bez podataka za AP Kosovo i Metohija