Meni
Pitajte nas | Kontakt  
A
A
A

O popisu

Popis stanovništva, domaćinstava i stanova je, po sadržaju i obimu, najmasovnije i najkompleksnije statističko istraživanje koje se sprovodi u skoro svim zemljama sveta, na svakih deset godina.

Popisom se obezbeđuju potpuni i kvalitetni statistički podaci o stanovništvu, njegovoj starosnoj i polnoj strukturi, obrazovnoj i bračnoj strukturi, o ekonomskoj aktivnosti, o strukturi domaćinstava i porodica i o stambenom fondu.

Prikupljeni podaci od izuzetnog su značaja za ocenu trenutnog stanja, kao i za buduće planiranje i donošenje različitih strategija, kako na nacionalnom tako i lokalnom nivou.

Finansijska sredstva za sprovođenje Popisa stanovništva, domaćinstava i stanova 2022. godine zajednički su obezbedile Republika Srbija i Evropska unija.

 

 

 

VESTI
25.08.2023.

Bračni status i Fertilitet

Republički zavod za statistiku objavljuje dve knjige sa konačnim rezultatima Popisa stanovništva, domaćinstava i stanova 2022. godine:

  • Knjigu 5. „Bračni status“, koja sadrži podatke o stanovništvu Republike Srbije starom 15 i više godina prema zakonskom bračnom statusu, polu i starosti i podatke o stanovništvu koje živi u vanbračnim zajednicama, prema polu i starosti, po opštinama i gradovima, i
  • Knjigu 6. „Fertilitet“, koja sadrži podatke o stanovništvu starom 15 i više godina prema broju živorođene dece, polu i starosti, po opštinama i gradovima.

Pored toga, u disminacionoj bazi objavljeni su i podaci o stanovništvu starom 15 i više godina prema kalendarskoj godini rođenja, polu i bračnom statusu i podaci o stanovništvu starom 15 i više godina prema broju živorođene dece, polu, starosti i nacionalnoj pripadnosti, po regionima.  

Detaljnije
VESTI
24.08.2023.

Stanovi prema gustini nastanjenosti, svojini i osnovu po kojem domaćinstva koriste stan

Republički zavod za statistiku objavljuje konačne rezultate Popisa stanovništva, domaćinstava i stanova 2022. godine o broju stanova u Republici Srbiji prema – gustini nastanjenosti, svojini i osnovu po kojem domaćinstva koriste stan, po opštinama i gradovima.

Detaljnije