Meni
Pitajte nas | Kontakt  
A
A
A

O popisu

Popis stanovništva, domaćinstava i stanova je, po sadržaju i obimu, najmasovnije i najkompleksnije statističko istraživanje koje se sprovodi u skoro svim zemljama sveta, na svakih deset godina.

Popisom se obezbeđuju potpuni i kvalitetni statistički podaci o stanovništvu, njegovoj starosnoj i polnoj strukturi, obrazovnoj i bračnoj strukturi, o ekonomskoj aktivnosti, o strukturi domaćinstava i porodica i o stambenom fondu.

Prikupljeni podaci od izuzetnog su značaja za ocenu trenutnog stanja, kao i za buduće planiranje i donošenje različitih strategija, kako na nacionalnom tako i lokalnom nivou.

Finansijska sredstva za sprovođenje Popisa stanovništva, domaćinstava i stanova 2022. godine zajednički su obezbedile Republika Srbija i Evropska unija.

 

 

 

VESTI
25.05.2023.

STAROST I POL

U knjizi „Starost i pol“ dati su konačni rezultati Popisa stanovništva, domaćinstava i stanova 2022. godine o stanovništvu Republike Srbije prema starosti i polu, po petogodišnjim starosnim grupama, do nivoa naseljenog mesta. Pored ovih podataka, u knjizi se nalaze i podaci o punoletnom stanovništvu (stanovništvo staro 18 i više godina), kao i podaci o prosečnoj starosti stanovništva.

Detaljnije
VESTI
18.05.2023.

Broj i površina stambenih jedinica

Prema konačnim rezultatima Popisa stanovništva, domaćinstava i stanova 2022. godine, u Republici Srbiji ima ukupno 3 613 352 stana, 7 448 nastanjenih prostorija i 929 kolektivnih stanova. Prosečan stan u Republici Srbiji ima 74,7 m².

U knjizi „Broj i površina stambenih jedinica“ Republički zavod za statistiku objavljuje konačne rezultate Popisa stanovništva, domaćinstava i stanova 2022. prema vrsti stambenih jedinica, do nivoa naselja.

Detaljnije